Pieczony kurczak z ziemniakami i mizerią

Lista składników:

➡️ podudzie z kurczaka 120g
➡️ ziemniaki 3 małe sztuki
➡️ ogórek zielony 80g
➡️ kefir 4 łyżki
➡️ koperek łyżka
➡️ marynata: oliwa (łyżeczka), musztarda francuska (pół łyżeczki), keczup (pół łyżeczki), zioła (szczypta), mielona papryka (szczypta), czosnek (ząbek)

Czas przygotowania:40 minut

Przygotowanie

1. Przygotuj marynatę z keczupu, musztardy, ziół, papryki, czosnku i oliwy.
2. Udko posmaruj marynatą. Wstaw do lodówki na 20min.
3. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Wstaw mięso na około 40min.
4. Ziemniaki ugotuj z dodatkiem soli. Podawaj z siekanym koperkiem.
5. Z ogórka, koperku i kefiru przygotuj mizerię.

 

 

Wartości odżywcze posiłku:

Ilość kalorii w porcji: 480 kcal

Ilość białka w porcji: 29,6 g

Ilość węglowodanów w porcji: 47,2 g

Ilość tłuszczów w porcji: 17,8 g

Kontakt

Starzyńskiego 30, 95-035 Ozorków

883-535-649

panidietetyczka@gmail.com

Godziny otwarcia

  • Poniedziałek 9:00 - 14:00
  • Wtorek Zamknięte
  • Środa 14:30 - 18:30
  • Czwartek 14:00-18:00
  • Piątek 09:00 - 14:00

Napisz do mnie

Chętnie odpowiemy na Twoje pytania.





Wyrażam zgodę na przetwarzanie powyższych danych w celach marketingowych.