Makaron z łososiem, suszonymi pomidorami i pestkami dyni

Lista składników:

➡️ łososia 120g (jeśli nie przepadasz wymień na dorsza)
➡️ szpinak baby 3 garście
➡️ makaron tagliatelle 60g na sucho
➡️ suszone pomidory 3 większe sztuki
➡️ pestki dyni łyżeczka
➡️ oliwa łyżka
➡️ sól, pieprz, cytryna

Czas przygotowania:30 minut

Przygotowanie

1. Umytego, pokrojonego łososia smaż na oliwie. Dodaj przyprawy i sok z cytryny.
2. Gdy łosoś złapie kolor, dodaj szpinak. Duś do miękkości.
3. W międzyczasie ugotuj makaron.
4. Przed podaniem dorzuć na patelnię pokrojone suszone pomidory, by się podgrzały.
5. Na gotowy makaron nałóż mieszankę z patelni.

 

 

Wartości odżywcze posiłku:

Ilość kalorii w porcji: 600 kcal

Ilość białka w porcji: 28 g

Ilość węglowodanów w porcji: 51 g

Ilość tłuszczów w porcji: 30 g

Godziny otwarcia

  • Poniedziałek 9:00 - 14:00
  • Wtorek 9:00-14:00
  • Środa 14:30 - 18:30
  • Czwartek 14:00-18:00
  • Piątek 09:00 - 14:00

Napisz do mnie

Chętnie odpowiemy na Twoje pytania.





Wyrażam zgodę na przetwarzanie powyższych danych w celach marketingowych.