
Makaron z łososiem, suszonymi pomidorami i pestkami dyni
Lista składników:
➡️ łososia 120g (jeśli nie przepadasz wymień na dorsza)
➡️ szpinak baby 3 garście
➡️ makaron tagliatelle 60g na sucho
➡️ suszone pomidory 3 większe sztuki
➡️ pestki dyni łyżeczka
➡️ oliwa łyżka
➡️ sól, pieprz, cytryna
Czas przygotowania:30 minut
Przygotowanie
1. Umytego, pokrojonego łososia smaż na oliwie. Dodaj przyprawy i sok z cytryny.
2. Gdy łosoś złapie kolor, dodaj szpinak. Duś do miękkości.
3. W międzyczasie ugotuj makaron.
4. Przed podaniem dorzuć na patelnię pokrojone suszone pomidory, by się podgrzały.
5. Na gotowy makaron nałóż mieszankę z patelni.
Wartości odżywcze posiłku:
Ilość kalorii w porcji: 600 kcal
Ilość białka w porcji: 28 g
Ilość węglowodanów w porcji: 51 g
Ilość tłuszczów w porcji: 30 g
Kontakt
Starzyńskiego 30, 95-035 Ozorków
LEVEL UP Centrum Fizjoterapii i Treningu, Górnicza 4A, 99-100 Łęczyca
Godziny otwarcia
- Poniedziałek 9:00 - 14:00
- Wtorek 9:00-14:00
- Środa 14:30 - 18:30
- Czwartek 14:00-18:00
- Piątek 09:00 - 14:00
Napisz do mnie
Chętnie odpowiemy na Twoje pytania.