Szakszuka ze świeżą bazylią
Lista składników:
– 2 jajka
– średni pomidor
– łyżeczka oliwy z oliwek
– mały ząbek czosnku
– świeża bazylia
– pieprz i sól
– chleb żytni razowy 2 kromki
Czas przygotowania:15 minut
Przygotowanie
Pomidora obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Na patelnię wlać oliwę i dodać pomidora oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku. Wymieszać i intensywnie smażyć na większym ogniu przez około 4 minuty, już bez mieszania. Do podsmażonych pomidorów wbić jajka. Przykryć i gotować przez około 3 minuty lub do czasu aż białka jajek będą ścięte. Podawać ze świeżą bazylią i pieczywem razowym.
Smacznego! 😋
Wartości odżywcze posiłku:
Ilość kalorii w porcji: 438 kcal
Ilość białka w porcji: 20,2 g
Ilość węglowodanów w porcji: 36,2 g
Ilość tłuszczów w porcji: 15,3 g
Kontakt
Starzyńskiego 30, 95-035 Ozorków
LEVEL UP Centrum Fizjoterapii i Treningu, Górnicza 4A, 99-100 Łęczyca
Godziny otwarcia
- Poniedziałek 9:00 - 14:00
- Wtorek 9:00-14:00
- Środa 14:30 - 18:30
- Czwartek 14:00-18:00
- Piątek 09:00 - 14:00
Napisz do mnie
Chętnie odpowiemy na Twoje pytania.