Szakszuka ze świeżą bazylią

Lista składników:

– 2 jajka
– średni pomidor
– łyżeczka oliwy z oliwek
– mały ząbek czosnku
– świeża bazylia
– pieprz i sól
– chleb żytni razowy 2 kromki

Czas przygotowania:15 minut

Przygotowanie

Pomidora obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Na patelnię wlać oliwę i dodać pomidora oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku. Wymieszać i intensywnie smażyć na większym ogniu przez około 4 minuty, już bez mieszania. Do podsmażonych pomidorów wbić jajka. Przykryć i gotować przez około 3 minuty lub do czasu aż białka jajek będą ścięte. Podawać ze świeżą bazylią i pieczywem razowym.

 

Smacznego! 😋

 

Wartości odżywcze posiłku:

Ilość kalorii w porcji: 438 kcal

Ilość białka w porcji: 20,2 g

Ilość węglowodanów w porcji: 36,2 g

Ilość tłuszczów w porcji: 15,3 g

Kontakt

Starzyńskiego 30, 95-035 Ozorków

883-535-649

ilonagieraga.dietetyk@gmail.com

Godziny otwarcia

  • Poniedziałek 14:00 - 18:00
  • Wtorek Zamknięte
  • Środa 14:00 - 18:00
  • Czwartek 14:00-18:00
  • Piątek 09:00 - 14:00

Napisz do mnie

Chętnie odpowiemy na Twoje pytania.





Wyrażam zgodę na przetwarzanie powyższych danych w celach marketingowych.